Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

Χωρίς προβλήματα σε στεριά και σε θάλασσα και με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα πραγματοποιηθεί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς με την αστάθεια να υποχωρεί, ωστόσο βροχερή θα είναι φέτος η πρώτη του Μάη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε στη «Ζούγκλα», ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, το Σάββατο προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια ενώ οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο.

Την Κυριακή μετά το μεσημέρι περιμένουμε βροχές με σποραδικές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και το βράδυ στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 23 βαθμούς στην κεντρική.

Τα δυσάρεστα τα φυλάει ο καιρός για την Δευτέρα όπου ο κ. Τσατραφύλλιας προβλέπει ότι o καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη και την Τέταρτη, θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με τους νοτιάδες να φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-04-2023

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-04-2023

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι αρχικά στα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια, κυρίως ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ) 01-05-2023

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης