Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Οφείλετε να αποτρέψετε το Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 15:05
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Οφείλετε να αποτρέψετε το Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Kατά τη διάρκεια του γύρου της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «έχουμε πολλά θέματα σήμερα» και ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Θα έχουμε άνεση χρόνου να τα συζητήσουμε». 

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε την «επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στη Μεσόγειο τους τελευταίους οκτώ μήνες. Απέναντι σε αυτή την επιθετικότητα, η χώρα οφείλει να έχει εθνική στρατηγική κι αυτό χρειάζεται πολιτική συνεννόηση» ανέφερε. 

Την ίδια ώρα τόνισε με αιχμές πως ναι μεν ο κ. Μητσοτάκης τον ενημέρωσε, αλλά το έκανε αυτό «ενώ όλος ο τουρκικός στόλος βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ρόδου και του Καστελορίζου κι ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Ελπίζουμε αυτές οι απειλές να μην πραγματοποιηθούν» συνέχισε «ωστόσο το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Οφείλετε να αποτρέψετε το Oruc Reis σε περίπτωση που επιχειρήσει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως έπραξε η χώρα και τον Οκτώβριο του 2018».

Αναφορικά με τη στάση της Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας είπε πως «οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, είναι σε μεγάλο βαθμό ευρωτουρκικές οι διαφορές» και πρόσθεσε πως στον βαθμό που υπάρξει κλιμάκωση «ζήτησα και συνέστησα στον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να συζητηθούν κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία». Μία είναι ουσιαστικά η διαφορά μας, τόνισε, η υφαλοκρηπίδα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 16:08