«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και συνέστησε ψυχραιμία στη διαχείριση της κατάστασης με τον νέο κορωνοϊό, επισημαίνοντας πως «κλείνουμε ένα 24ωρο χωρίς νέο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη και αυτό είναι σημαντικό».

«Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα, ο καθένας κάνοντας αυτό που πρέπει να κάνει ως πολίτης και ως οικογένειες και να μην μπούμε σε πανικό. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα, την οικονομία, για την ίδια μας τη ζωή και δεν υπάρχει λόγος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα επισήμανε ότι άρχισαν να γίνονται ενημερώσεις των εργαζομένων στην Περιφέρεια για τα μέτρα προστασίας, ξεκίνησε η προμήθεια ατομικών μέτρων προστασίας για εκείνους τους εργαζόμενους της περιφέρειας που σχετίζονται με θέματα δημόσιας υγείας, η Περιφέρεια προμηθεύεται αντισηπτικά για χρήση σε όλους τους χώρους της και ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα προφύλαξης στους πολίτες μέσω της ιστοσελίδας της, ενώ άρχισε και η διανομή φυλλαδίου με τα βασικά μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής. Επιπλέον ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας, του Κέντρου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ψυχραιμία συνέστησε και ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας, ενώ ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας Σοφοκλής Κουρτίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο ιός δεν ζει στο περιβάλλον, συνεπώς απολυμάνσεις σε χώρους όπου δεν υπήρχαν κρούσματα δεν έχουν νόημα. «Οι απολυμάνσεις και η τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής σχετίζονται με την υποψία που έχουμε για το περιβάλλον της λοίμωξης σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο» είπε και πρόσθεσε: «Αν τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και αν αποφύγουμε τον συγχρωτισμό, νομίζω ότι θα περιορίσουμε το φαινόμενο πολύ καλά».

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Χρήστος Παπαστεργίου από τις «Πράξεις για τη Μακεδονία» χαρακτήρισε τον βαθμό ετοιμότητας που υπήρξε στην Ελλάδα σχετικά με τον κορωνοϊό, ως καλύτερο από εκείνον της Ιταλίας και επισήμανε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει μεγαλύτερη εμπλοκή στα θέματα δημόσιας υγείας. Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε λόγο για τεράστια προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης