Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα ο περιβόητος ληστής που είχε σπείρει τον τρόμο στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε μόλις 20 ημέρες κατάφερε να κάνει οκτώ ληστείες και δύο απόπειρες ληστειών σε περιοχές της Καλαμαριάς και της Πυλαίας, ενώ στο στόχαστρό του βρίσκονταν πρατήρια υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ και ψιλικατζίδικα. Πρόκειται για έναν 40χρονο σεσημασμένο Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, καθώς και για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 25 Δεκεμβρίου, ημέρα Χριστουγέννων, έκανε το πρώτο του χτύπημα και οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες στις 13 Ιανουαρίου, λίγα λεπτά μάλιστα μετά την τελευταία του ληστεία. Ο δράστης μπόρεσε μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες και πάντοτε υπό την απειλή μαχαιριού να αρπάξει, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές στο zougla.gr, αθροιστικά ποσό άνω των 3.000 ευρώ. Συνήθως προσέγγιζε τους στόχους του λίγη ώρα πριν ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας, πεζή ή με ένα μοτοποδήλατο, είχε πάντα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και απειλούσε τους υπαλλήλους που βρίσκονταν στο στόχαστρό του με σουγιά ή μαχαίρι.

Στα βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε και παρουσιάζει το zougla.gr τον βλέπουμε να ληστεύει έναν υπάλληλο βενζινάδικου στις 30 Δεκεμβρίου και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς να ξαναχτυπά σε βάρος αυτή τη φορά υπαλλήλου μίνι μάρκετ. Ο 40χρονος αύριο θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Δείτε τα βίντεο που εξασφάλισε το zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάσθηκαν 10 περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας δράστης και συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Η συστηματική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη δράστη, ο οποίος ενέχεται σε δέκα περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 40χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, καθώς και για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από 25 Δεκεμβρίου του 2020 έως 13 Ιανουαρίου του 2021, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε σε οχτώ περιπτώσεις χρηματικά ποσά από καταστήματα ψιλικών, σούπερ μάρκετ, καφετεριών και πρατηρίου καυσίμων στις περιοχές της Καλαμαριάς και Πυλαίας, ενώ σε δύο περιπτώσεις αποπειράθηκε χωρίς, όμως αυτό να καταστεί δυνατό, χρησιμοποιώντας κυρίως, ως μέσω διαφυγής, δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (14-01-2021) από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Καλαμαριάς, εντοπίστηκε ο 40χρονος και συνελήφθη, παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εν συνεχεία στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  (1) δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας του 40χρονου, με παραποιημένο αριθμό κινητήρα,
  •  (1) πτυσσόμενο μαχαίρι,
  •  (2) κράνη και
  •  Είδη ρουχισμού, τα οποία έφερε ο δράστης κατά την διάπραξη των ληστειών.

Ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης