«Καθ’όλο το 24ωρο υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν μόνο κάποιες εξαιρέσεις», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στις μετακινήσεις που γίνονται μόνο για τους προβλεπόμενους λόγους. Παράλληλα, ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για μετακινήσεις σε λογικό πλαίσιο.

«Ειδικά για τις βραδινές ώρες συνιστούμε στους πολίτες να μετακινούνται μόνο αν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο», τόνισε ο υφυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, το πρόστιμο για μετακίνηση για ψευδείς λόγους ή για μετακίνηση χωρίς SMS θα ανέρχεται στα 300 ευρώ, θα διπλασιαστεί οπότε σε σχέση με το προηγούμενο. Ειδικότερα, στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με sms, επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας επιβάλλεται για την ίδια παράβαση πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Σαρωτικοί έλεγχοι για τις μετακινήσεις

Για ενδελεχείς και σαρωτικούς ελέγχους έκανε λόγο επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ώστε να αποφευχθεί η μετακίνηση ανάμεσα στους νομούς της χώρας, ξεκαθαρίζοντας πως θα προστατευθούν οι πύλες εισόδου των διαφόρων περιοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσοι μετακινηθούν θα πρέπει να φερθούν υπεύθυνα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών σχολείων επανέλαβε πως η Πολιτεία βρίσκεται σε εγρήγορση, παρακολουθεί στενά την κατάσταση και πρόσθεσε: «Τα πρωτόκολλα στα σχολεία είναι πολύ αυστηρά και το ποσοστό των μονάδων και των τάξεων που έκλεισαν βρίσκεται σταθερά κάτω από το 1%».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης