Χιόνια, παγωνιά και προβλήματα έφερε η «Μήδεια» στην Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 08:31
Χιόνια, παγωνιά και προβλήματα έφερε η «Μήδεια» στην Κρήτη

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της Κρήτης. Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» συνεχίζεται με πυκνές χιονοπτώσεις, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες.

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου εφιστά την αυξημένη προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ μηχανήματα συνέχιζαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας να διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς και να μη διακοπεί η πρόσβαση στον ορεινό δήμο.

Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σε όλο το νότιο τμήμα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από τον Άγιο Κωνσταντίνο έως το Κάτω Μετόχι.

Έχουν ειδοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση.

Το δίκτυο στο Μαρμακέτων επιδιορθώθηκε στις 02:10 π.μ.

Mεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε χθες λίγο πριν την Παναγία Κερά με αποκόλληση μεγάλων βράχων από το βουνό.

Χιονισμένα τα Ανώγεια

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις οδούς του Δήμου Ανωγείων ενώ διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων έχουμε στην οδό Σπηλίου-Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου και στην Αρκαδίου-Καλογέρου του Δήμου Αμαρίου.

Χθες σήμανε συναγερμός για 5 οχήματα που κόλλησαν στο χιόνι και χρειάστηκαν συνεργεία του Δήμου Ανωγείων για να επανέλθουν στην κυκλοφορία χωρίς πάντως να υποστούν υλικές ζημιές. Τρία οχήματα ανασύρθηκαν από την περιοχή Κυλιστός και δύο από την περιοχή του Ζερβού.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα ακόμα και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και μέσα στο Ηράκλειο!

Χιόνια στον Δήμο Μαλεβιζίου

Μάχη για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο δίνουν από χθες τα συνεργεία στον Δήμο Μαλεβιζίου. Μηχανήματα του Δήμου παρεμβαίνουν προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο σε Γωνιές, Αστυράκι, Καμαράκι, Καμαριώτη και Αηδονοχώρι.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης, ενώ με αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου Ρεθύμνου και Χανίων τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο.

Προβλήματα και στη Μεσαρά

Κλειστός είναι ο δρόμος από και προς την Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας, όπως είπαν ακροατές στο Ράδιο Κρήτη.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες: ekriti.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 08:51