Χρυσοχοΐδης: Νεκρή πόλη η Αθήνα από τις 22:00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020, 21:39
Χρυσοχοΐδης: Νεκρή πόλη η Αθήνα από τις 22:00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με τα μέτρα ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Διαφορετικά, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, μετά από 15 ημέρες θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ ενώ αναφερόμενος στα κρούσματα κορωνοϊού τόνισε πως η Αττική είναι προβληματική και σημείωσε πως η κατάσταση στην περιοχή παρακολουθείται από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους για να μην ξεφύγει από τον έλεγχο. «Είναι στην κόψη του ξυραφιού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αν σε 15 ημέρες λόγω κακών συμπεριφορών έχουμε αυξήσει τα κρούσματα τότε δεν θα κάνουμε εμβόλια θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε μετά τις 22.00 αύριο βράδυ οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί όπως και ανήμερα της πρωτοχρονιάς και τόνισε ότι την πρωτοχρονιά θα πρέπει να γιορτάσουμε οικογενειακά και μόνοι μας.

Επιπλέον σημείωσε πως με ή χωρίς καταγγελία αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από την νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο.

«Ένα πράγμα που φοβάμαι είναι ότι μια μικρή μειοψηφία μπορεί να κάνει κακό σε πολλούς» υπογράμμισε μεταξύ άλλων και επεσήμανε πως φτάνουμε προς το τέλος του τούνελ. «Στο τέλος του άλλου μήνα θα έχουμε 200.000 ανθρώπους εμβολιασμένους και μάλιστα τους πιο ευάλωτους. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για το επόμενο βήμα τον μαζικό εμβολιασμό και να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση τους επόμενους μήνες. Άρα δεν αξίζει τον κόπο κάθε φορά που έχουμε μια γιορτή να έχουμε μαχαιριές στις πλάτες των ανθρώπων και να αγνοούμε ότι κάποιοι άνθρωποι αυτή την στιγμή δίνουν μάχη για την ζωή τους».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020, 21:48