Σημαντική μείωση στα εισοδήματά τους καταγράφουν οι καστανοπαραγωγοί των Χανίων, καθώς, όπως υποστηρίζει ο συνεταιρισμός τους, η ασθένεια του έλκους της καστανιάς έχει ήδη προσβάλει το 45% των δέντρων. Η μεγαλύτερη, δε, καταστροφή παρουσιάζεται στην περιοχή του «Σέμπρωνα» και, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, τον Νίκο Μπομπολάκη, οφείλεται στην αδυναμία να εφαρμοστεί το πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης του έλκους της καστανιάς.

Όπως υποστηρίζει ο συνεταιρισμός καστανοπαραγωγών, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διαθέσιμα δύο εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για όλη τη χώρα, ποσό που δεν αποδόθηκε λόγω του ότι δεν κατέστη δυνατός ο συντονισμός μεταξύ των Υπουργείων Γεωργίας και Οικονομικών για τη δημοπράτηση του προγράμματος.

Για το πρωί της Τετάρτης, 10 Απριλίου, οι καστανοπαραγωγοί των Χανίων προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης