Νέα ομάδα πυροσβεστών η οποία θα λέγεται «Ήφαιστος» έχει ήδη συσταθεί στο πυροσβεστικό σώμα. Η «Ήφαιστος» θα στελεχωθεί αρχικά με 750 πυροσβέστες οι οποίοι αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται. Τα μέλη της νέας ομάδας θα κάνουν περιπολίες στις δασικές εκτάσεις με μηχανές 250 κυβικών ανά ζεύγη. Στόχος είναι η πρόληψη των πυρκαγιών καθώς η συγκεκριμένη ομάδα θα λειτουργεί προληπτικά.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη, Σπρύος Βούγιας.

Ο κ. Βούγιας ανέφερε επίσης πως, προωθούνται δύο νομοσχέδια για να μπει επιτέλους μία τάξη στο χάος με τους εθελοντές. Μεταξύ άλλων θα προβλέπεται μητρώο εθελοντών, θα τους παρέχεται περίθαλψη και θα είναι ασφαλισμένοι. Επίσης όπως τόνισε ο υφυπουργός, θα τους χορηγηθεί εξοπλισμός. Οι εθελοντές αυτοί θα ανήκουν όχι μόνο για την πυροσβεστική αλλά και για την πολιτική προστασία.

Κλείνοντας ο κ. Βούγιας επισήμανε πως, φέτος μειώθηκε το κόστος ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων κατά 30%.

Ενδεικτικά πέρυσι νοίκιασαν τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα Ericsson για 160 ώρες πτήσεις, δίνοντας 4.450.000 ευρώ, ενώ φέτος θα δώσουν 3.200.000 ευρώ.

Τέλος ο κ. Βούγια είπε πως προωθείται ενιαίος φορέας για την συντήρηση των ελικοπτέρων που θα αναλάβει τα ελικόπτερα της αστυνομίας, του πυροσβεστικού σώματος και του λιμενικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης