Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κάτοικοι και φορείς του Δήμου Σταυρούπολης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Καλλικράτης» που προβλέπει τη συνένωση του Δήμους τους με τον Δήμο Ξάνθης.
Ομάδα κατοίκων της περιοχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γιώργο Παρασακαλίδη, καθώς και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της συνένωσης με το Δήμο Ξάνθης, πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Ξάνθης για δύο ώρες και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς την κεντρική πλατεία της Ξάνθης και το γραφείο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξινίδη.
Στο ψήφισμα που επέδωσαν στο νομάρχη, Γιώργο Παυλίδη, αναφέρουν τους λόγους που διαφωνούν στη συνένωσή τους με το Δήμο Ξάνθης. Ζητούν να παραμείνουν αυτόνομος δήμος καθώς όπως υποστηρίζουν σε ποσοστό 85% είναι ορεινός, ενώ το τελευταίο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Σταυρούπολης απέχει 70 χιλιόμετρα από την πόλη της Ξάνθης.
Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί, στο κέντρο της Ξάνθης, και οι κάτοικοι του Δήμου Αβδήρων, κατηγορώντας το Υπουργείο Εσωτερικών για αθέτηση των συμφωνηθέντων.
Αρχικά, το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης» προέβλεπε τη συνένωση των Δήμων Βιστωνίδας, Σέλερου και Αβδήρων σε έναν ενιαίο δήμο με την ονομασία Δήμος Δημοκρίτου και έδρα την πόλη των Αβδήρων. Στη συνέχεια όμως με τις αλλαγές που έγιναν στο σχέδιο νόμου αποφασίστηκε ο νέος δήμος να μετονομαστεί σε Δήμο Αβδήρων με έδρα την πόλη της Γεννησεάς, που μέχρι πρότινος ήταν έδρα του Δήμου Βιστωνίδας.

