Κλειστή για τα οχήματα θα είναι η Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της δράσης «Ζήσε την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο», την οποία διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης, από σήμερα, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, έως τις 22 του μηνός.

Η αρτηρία στο κέντρο της πόλης θα μετατραπεί αυτήν την εβδομάδα σε χώρο για ποδήλατα, πεζούς, μουσικά συγκροτήματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια και παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της δράσης παρουσιάστηκε την Παρασκευή από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. «Σύμφωνα με τη σύγχρονη τάση», είπε ο δήμαρχος, «πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι ο πεζός, στη συνέχεια το ποδήλατο, η μοτοσικλέτα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τελευταίο το Ι.Χ.. Πρέπει, όσο το δυνατόν περισσότερο, να αποθαρρύνουμε τη χρήση του Ι.Χ. στο κέντρο».

Ανέφερε, επίσης, ότι ο δήμος «έχει αρχίσει να απομακρύνει κλειστά, αχρησιμοποίητα περίπτερα και άλλα εμπόδια, απελευθερώνοντας πεζοδρόμια». Επιπλέον, προχώρησε σε «πρόσκληση ενδιαφέροντος που απευθύνεται σε εταιρείες οι οποίες νοικιάζουν ποδήλατα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τη δημιουργία ενός δικτύου ενοικίασης ποδηλάτων στην Αθήνα».

«Το ζήτημα της βιώσιμης μετακίνησης στην Αθήνα είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς και τις επιχειρήσεις μας» σημείωσε, από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Ηλίας Βλαχάκης, και κοινοποίησε ότι «την 22η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κορύφωσης των δράσεων που συμπίπτει με την ημέρα Ελληνικού Εμπορίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα προχωρήσει σε προσφορές και δώρα που θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Συλλόγου www. pameathina.net».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης