Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ίδρυση παραρτήματος από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας στην Κύπρο.
Επισημαίνεται ότι η απόφαση του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας, έγινε δεκτή σχεδόν από το σύνολο της Κυπριακής κοινωνίας, αφού σε σχετική έρευνα απάντησε θετικά το 87%.
Όπως τονίζει ο κ. Δημήτρης Κουτσομπόλης, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, ήδη, μια υψηλού ενδιαφέροντος συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.
Ποια τμήματα θα ιδρυθούν
Προγράμματα σπουδών που μπορούν άμεσα να ξεκινήσουν είναι: Ιατρική, Νοσηλευτική, Οικονομικές Επιστήμες, Κλασικές Σπουδές, Ψυχολογία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Παιδαγωγικά Τμήματα.
Επίσης, προκηρύχθηκε το Μεταπτυχιακό στην «Ηγεσία της Υγείας», για την περίοδο 2025-2026, το οποίο περιλαμβάνει εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σε ποσοστό 75%.
Ο κ. Χριστοδουλίδης, υποδεχόμενος τα μέλη του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπογράμμισε ότι πρόκειται για το Ανώτατο Ίδρυμα που μόρφωσε δεκάδες γενιές Κυπρίων, ενώ σχετικά με την πρόθεση του Ιδρύματος να ανοίξει παράρτημα στην Κύπρο, πρόσθεσε ότι «είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε στην πράξη το συντομότερο δυνατόν».

