Καλά στην υγεία του, αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένος, εντοπίστηκε ο άνδρας που είχε τραυματιστεί στο φαράγγι της Σαμαριάς, στα Χανιά. Η πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσής του, που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής και ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας, 4 Αυγούστου.
Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το πυροσβεστικό σώμα αναφέρει τα εξής: «Κατά τις βραδινές ώρες χθες Κυριακή, 3 Αυγούστου 2025 ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για διάσωση τραυματισμένου αλλοδαπού από δυσπρόσιτο σημείο, πλησίον του φαραγγιού της Σαμαριάς στην περιοχή Αγία Ρουμέλη, στα Χανιά Κρήτης.
Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από έξι (6) πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 3ης Ε.Μ.Α.Κ.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες ο αλλοδαπός εντοπίστηκε τραυματισμένος πλησίον του Φαραγγιού της Σαμαριάς, στην περιοχή Αγία Ρουμέλη και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε ακτοπλοϊκώς στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων Κρήτης και παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 4 Αυγούστου 2025».
Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:
Η ανάρτηση του κ. Κεφαλογιάννη
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, συνεχάρη τους πυροσβέστες που έλαβαν μέρος στη διάσωση με μια ανάρτηση στην πλατφόρμα «X»:
«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πυροσβέστες και τα στελέχη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. για την απαιτητική, ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης κοντά στο Φαράγγι της Σαμαριάς.
Σώζουν δεκάδες ζωές κάθε χρόνο.
Νιώθουμε πραγματικά περήφανοι για όλους εσάς που δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα».
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πυροσβέστες και τα στελέχη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. για την απαιτητική, ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης κοντά στο Φαράγγι της Σαμαριάς.
Σώζουν δεκάδες ζωές κάθε χρόνο.
Νιώθουμε πραγματικά… pic.twitter.com/sKopAMlepC— GiannisKefalogiannis (@gkefalogiannis) August 4, 2025

