Η χαρά που παίρνουμε όταν προσφέρουμε ή δεχόμαστε ένα σοκολατένιο πασχαλινό αβγό είναι μεγάλη. Είναι, όμως, διπλή η χαρά όταν το σοκολατένιο αβγό του Πάσχα είναι χειροποίητο και μάλιστα το έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι.
Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις πασχαλινά σοκολατένια αβγά είναι χρησιμοποιώντας φόρμες ζαχαροπλαστικής σε ανάλογο σχήμα.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν φόρμες πλαστικές και σιλικόνης, στο σχήμα μισού αβγού που καλύπτεις με τουλάχιστον 3 στρώσεις λιωμένης σοκολάτας την καθεμία, αφήνοντας στο ενδιάμεσο να στεγνώσουν καλά.
Αφού σταθεροποιηθεί και η τελευταία στρώση σοκολάτας, ξεφορμάρεις και ενώνεις τα δύο μισά σε ένα, με λίγη επιπλέον λιωμένη σοκολάτα. Αν θέλεις, πριν τα ενώσεις, μπορείς να τα γεμίσεις εσωτερικά με άλλα σοκολατάκια.