Σωστές δοσολογίες, υπομονή και μεράκι αρκούν για μια επιτυχημένη ζύμη. Σε συνδυασμό με αγνά υλικά, η γνήσια ιταλική πίτσα έρχεται στο τραπέζι σας.

Συστατικά:
500 γρ. αλεύρι σκληρό
320 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε τη μαγιά να βγάλει φουσκάλες. Στον κάδο του mixer ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο.
  • Με τον γάντζο στο mixer προσθέτουμε τα υγρά με τη μαγιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για πέντε λεπτά και μετά σε γρήγορη για άλλα τρία λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική.
  • Παίρνουμε τη ζύμη από τον κάδο του mixer, τη δουλεύουμε για ένα – δύο λεπτά σε αλευρωμένο πάγκο, την κάνουμε μία μπάλα και τη βάζουμε σ’ ένα λαδωμένο μπολ. Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να φουσκώσει για μία ώρα περίπου.
  • Όταν η ζύμη μας φουσκώσει και διπλασιαστεί, τη βγάζουμε από το μπολ και τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια, τα οποία πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκια. Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε αλευρωμένο ταψί μακριά το ένα από το άλλο, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 15 λεπτά.
  • Η ζύμη μας είναι έτοιμη να την ανοίξουμε λεπτή και να φτιάξουμε μία υπέροχη Pizza Napoletana.

Προσοχή στα πολλά υλικά!

Η αυθεντική ιταλική πίτσα μαργαρίτα θέλει μια απλή αγελαδινή μοτσαρέλα, φρέσκια σάλτσα ντομάτας και ελάχιστο βασιλικό ή ρίγανη για να την απολαύσετε ελαφριά και αεράτη.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης