Το ταχίνι είναι ένα φυσικό προϊόν το οποίο αποτελείται από 100% αλεσμένο σουσάμι που ψήνεται είτε αποφλοιωμένο είτε με το φλοιό του (ολικής άλεσης) και έπειτα αλέθεται.

Ανήκει στην κατηγορία του λίπους μαζί με το βούτυρο και το λάδι ωστόσο παρουσιάζει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα τρόφιμα της κατηγορίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στις χώρες της Μέσης Ανατολής αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής, καθώς χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών φαγητών.

Τι κερδίζετε με μόλις μία κουταλιά ταχίνι

 Ενέργεια 89 θερμίδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πρωτεΐνη 2,55 γρ.

 Ολικά λιπαρά 8,06 γρ.

Υδατάνθρακες 3,18 γρ.

 Φυτικές ίνες 1,4 γρ.

 Απλά σάκχαρα 0,07 γρ.

Ασβέστιο 64 mg

 Σίδηρος 1,34 mg

 Μαγνήσιο 14 mg

 Φώσφορος 110 mg

 Κάλιο 62 mg

 Νάτριο 17 mg

 Ψευδάργυρος 0,69 mg

 Χαλκός 0,242 mg

 Μαγγάνιο 0,218 mg

 Σελήνιο 0,3 μg

 Θειαμίνη 0,183 mg

 Ριβοφλαβίνη 0,071 mg

Νιασίνη 0,818 mg

 Παντοθενικό οξύ 0,104 mg

 Βιταμίνη Β6 0,022 mg

 Φυλλικό οξύ 15 μg

Βιταμίνη E 0,04 mg

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης