Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότερες γυναίκες αναζητούν γλυκαντικές ουσίες (εκτός της ασπαρτάμης) για να χρησιμοποιούν στον καφέ τους και στα γλυκά τους. Μια ουσία που κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι η σουκραλόζη.
Πρόκειται για ένα παράγωγο της ζάχαρης, το οποίο, όμως, δεν μεταβολίζεται στον ανθρώπινο οργανισμό και γι’ αυτό δεν αποδίδει θερμίδες. Η γλυκαντική της ισχύς είναι 600 φορές μεγαλύτερη της ζάχαρης, άρα απαιτείται ελάχιστη ποσότητα για να πετύχουμε ανάλογο γλυκαντικό αποτέλεσμα με τη ζάχαρη. Και το βασικό, σύμφωνα με το Ελληνικό Ινστιτούτου Διατροφής, η σουκραλόζη έχει χαρακτηριστεί από όλους τους αρμόδιους παγκόσμιους επιστημονικούς φορείς ως απολύτως ασφαλής ουσία.

