Γιώργος Αρκουλής

Ήταν μια καλή ευκαιρία να βρεθούν -Σάββατο και Κυριακή- στην αίθουσα τροπαίων του γηπέδου «Γιώργος Καμάρας», όσοι πιστοί υπηρετούν την σπουδαία πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης, παρά το γεγονός ότι το ποδοσφαιρικό κομμάτι (με τις συνεχείς -αδικαιολόγητες- αστοχίες των ανθρώπων που το διαχειρίζονται) οι εποχές δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστες για το ιστορικό σωματείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτα το Σάββατο, λοιπόν, ο Σύλλογος Παλαιμάχων έκοψε την πίτα του, ενώπιον πλήθους παλαιών άσων, από τους οποίους, ο παλαιότερος εν ζωή Σάββας Παπάζογλου (89) τιμήθηκε για την προσφορά του τόσο στην ομάδα της Ριζούπολης, όσο και στην Εθνική. Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητες, πλημμυρισμένες από συναισθήματα και συγκινήσεις και για την βράβευση -μετά θάνατον- του σπουδαίου κυνηγού της δεκαετίας του 1950 Μιχάλη Μιχαλάκου, ο οποίος υπηρέτησε αθόρυβα την ομάδα σχεδόν επί μισό αιώνα! 

Οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα υπό την ηγεσία των Βασίλη Μαστρακούλη (πρόεδρος) Γιάννη Γεωργαρά (γενικός γραμματέας), Πέτρου Μπόντζου, Κώστα Βρεττού κ.ά. ευχήθηκαν σύντομα να υπάρξει λύση των προβλημάτων και ο Απόλλωνας να συνεχίσει ενωμένος, με την επιστροφή της ποδοσφαιρικής ομάδας στην φυσική της έδρα.

Ακολούθησε, την Κυριακή, η ετήσια εκδήλωση της κοπής πίττας του ερασιτέχνη, με την αίθουσα και πάλι κατάμεστη και με παρουσία (καλά τώρα!) αρκετών πολιτικών και υποψήφιων των εκλογών που πλησιάζουν, από τους οποίους ο (απολλωνιστής ένεκα οικογενειακής παράδοσης) ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην κυρία Φιλομήλα Κουλαμπίδη, εγγονή -προσέξτε- του πρώτου προέδρου του συλλόγου στην Σμύρνη Ιάκωβου Κουλαμπίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που δόθηκαν γύρω από την ζωή του Κουλαμπίδη ήταν εντωπωσιακά. Γεννήθηκε στην Σμύρνη το 1865 και πριν κλείσει τα τριάντα του χρόνια ανέλαβε την ηγεσία της πρώτης διοίκησης του Απόλλωνα. Το ‘ 22 με την καταστροφή, ήλθε στην Αθήνα με την φαμίλια του. Απεβίωσε πρόωρα το 1926 και τάφηκε στο Β’ Κοιμητήριο της Αθήνας, αυτό που βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο γήπεδο της Ριζούπολης. Να σημειωθεί ότι το 1926, οι δραστηριότητες του Απόλλωνα φιλοξενούνταν στην περιοχή του Ρουφ! 

• Στο μεταξύ: Μολονότι η ΑΕΚ είχε ανάγκη  χθες με την λήξη της κανονικής περιόδου να δικαιολογήσει στην  έδρα της τόσο την ανωτερότητά της, την πρωτοπορία στην βαθμολογία αλλά  και την  υπεράσπιση του τίτλου του φαβορί, εντούτοις με αμυντική συμπεριφορά κάτω του μετρίου, ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με χαρακτηριστική άνεση (1-3).

Το ότι η «Ένωση» χειροκροτήθηκε από το κοινό της λόγω αγωνιστικότητας, σαρωτικής κατοχής μπάλας κλπ., αποτελούν προσπάθεια στήριξης της ομάδας ενόψει των πλέϊ οφ. Η ουσία είναι όμως πως αυτή η ήττα έδωσε «δικαιώματα» στον αντίπαλό της, που ήδη ελπίζει για το πρωτάθλημα μέσω της φαιδρής διαδικασίας που θα ακολουθήσει, και που ένας Θεός γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει… 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης