Έντονες αντιδράσεις σημειώθηκαν στην Τουρκία για τις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με το ενδεχόμενο προσάρτησης του ψευδοκράτους της Κύπρου στην Τουρκία.

Επικρίνω τη διατύπωση για την Δημοκρατία της Τουρκίας η οποία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες βρίσκεται στο πλευρό της ΤΔΒΚ, ανέφερε ο αντιπρόεδρος Οκτάι, σύμφωνα με το τούρκικο δίκτυο ειδήσεων trt.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, είπε ότι δεν ταιριάζει στο αξίωμα του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου η δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί που χαρακτηρίζει «τρομακτικό» το ενδεχόμενο προσάρτησης με την Τουρκία σε συνέντευξη που παραχώρησε στον βρετανικό τύπο.

«Επικρίνω τη διατύπωση για την Δημοκρατία της Τουρκίας η οποία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες βρίσκεται στο πλευρό της ΤΔΒΚ και προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της. Δεν θα επιτραπεί ποτέ η Δημοκρατία της Τουρκίας να γίνει εκλογικό υλικό στην ΤΔΒΚ για μικροϋπολογισμούς και πολιτικές προσεγγίσεις δίχως όραμα», αναφέρει ο Οκτάι στο μήνυμα που δημοσίευσε στο Twitter.

«Μεγάλο ιστορικό λάθος» χαρακτήρισε τη δήλωση του Ακιντζί ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Τουρκίας, Μουσταφά Σέντοπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη δήλωση του Τουρκοκύπριου Προέδρου επέκρινε και ο διευθυντής Επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούν.

«Τέτοιου είδους δηλώσεις που πληγώνουν την ιερή ψυχή των μαρτύρων μπορεί να θεωρηθούν ως αντανάκλαση της ανησυχίας ενός πολιτικού για το δικό του μέλλον ο οποίος έχει εξαντλήσει την πίστωση του ενώπιων του Τουρκικού Έθνους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλτούν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, είπε ότι ο Ακιντζί πρώτα από όλα πληγώνει τους προγόνους και τους ιερούς μάρτυρες.

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Νουμάν Κουρτουλμούς, σημείωσε τα εξής όσον αφορά το θέμα:

«Δεν μπορούμε να εγκρίνουμε μια τέτοια ατυχή δήλωση που έγινε με τον τίτλο του Προέδρου της ΤΔΒΚ.  Αυτά τα λόγια αποτελούν ασέβεια προς τους Τουρκοκύπριους και τον αγώνα που δίνει η Τουρκία και το ιερό Έθνος μας εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιστορίας. Αρνούμαστε κατηγορηματικά (τη δήλωση) και δεν τη θεωρούμε σωστή.»

Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, από την πλευρά του δήλωσε:

«Μοναδική μας προσδοκία και ευχή είναι ο Μουσταφά Ακιντζί να αποχωρήσει από τα καθήκοντα του ενεργώντας με έντιμο και αξιοπρεπή τρόπο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης