Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία καταδίκασαν σήμερα την εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν «σθεναρά» αυτό που χαρακτήρισαν «δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς» από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος, σύμφωνα με την Ιαπωνία, μπορεί να έχει το απαραίτητο βεληνεκές για να πλήξει την αμερικανική ήπειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εκτόξευση αυτή αποτελεί επαίσχυντη παραβίαση πολλαπλών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και αυξάνει ανώφελα τις εντάσεις και υπάρχει κίνδυνος να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή», κατήγγειλε η Έιντριεν Γουότσον, εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Η ίδια υπογράμμισε σε ανακοίνωση πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η ομάδα του «θα συνεχσίσουν στενές διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και τους εταίρους».

Στην Αυστραλία, ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι καταδίκασε επίσης σήμερα την εκτόξευση του βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

«Αυτές οι χωρίς προηγούμενο πολλαπλές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων υπονομεύουν την ασφάλειά μας. Αποτελούν ριψοκίνδυνες ενέργειες», δήλωσε ο Αλμπανέζι μιλώντας σε συνεδρίαση ηγετών της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας που συγκλήθηκε από την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μαζί με τον κόσμο και με τους συμμάχους μας εκφράζουμε την αντίθεσή μας και καταδικάζουμε με τους πιο κατηγορηματικούς όρους αυτή την ενέργεια… Και είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε μια παγκόσμια απάντηση σ’ αυτή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης