Αυτοκτόνησε 13χρονος επειδή δεν άντεξε 6η μέρα χωρίς το κινητό του

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 01:43
Αυτοκτόνησε 13χρονος επειδή δεν άντεξε 6η μέρα χωρίς το κινητό του
Ένα αγόρι 13 ετών από την Βρετανία, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του επειδή οι γονείς του αρνήθηκαν να του επιστρέψουν το κινητό το οποίο του είχαν αφαιρέσει για κάποιες ημέρες ως τιμωρία.

Ο νεαρός Declan είχε προβλήματα με την πρόοδό του στο σχολείο, ασχολούμενος διαρκώς όπως λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του με το κινητό του τηλέφωνο. Καθώς δεν έδειχνε να τον απασχολεί τίποτε άλλο παρά μόνο αυτό, αναγκάστηκαν να του το αφαιρέσουν, ως τιμωρία, για 7 ημέρες, πιστεύοντας πως έτσι θα τον συνέτιζαν.

Την έκτη όμως ημέρα, και λίγες μόνο ώρες πριν τη λήξη της τιμωρίας του, ο Declan απαίτησε από τους γονείς του να του το δώσουν πίσω, μη αντέχοντας πλέον χωρίς αυτό. Τόσο η μητέρα του όσο και ο πατέρας του δεν ενέδωσαν στην επιμονή του γιού τους, χωρίς φυσικά να μπορούν να φανταστούν την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Ο έφηβος θυμωμένος κατευθύνθηκε στο δωμάτιό του, και αφού έδεσε μια ζώνη στην κουκέτα του κρεβατιού του, την πέρασε στο λαιμό του και απαγχονίστηκε. Το άψυχο πτώμα του 13χρονου ανακάλυψε λίγη ώρα αργότερα ο εννιάχρονος αδερφός του, ο οποίος φυσικά υπέστη σοκ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή και με βάση την ψυχοσύνθεση του συγκεκριμένου παιδιού, η Αστυνομία δεν είναι διόλου σίγουρη για το αν ο νεαρός Declan ήθελε όντως να αυτοκτονήσει ή απλά να τρομοκρατήσει τους γονείς του, εξετάζοντας το ενδεχόμενο τελικά, και παρά τα φαινόμενα, να πρόκειται για μια αυτοκτονία η οποία ωστόσο ολοκληρώθηκε «από λάθος» και χωρίς την πλήρη θέληση του αυτόχειρα.


Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 02:28