Ζωολογικός κήπος στη Βαυαρία της Γερμανίας, ο οποίος είχε δώσει το όνομα «Πούτιν» σε έναν από τους αγριόχοιρούς του λόγω της ρωσικής γενετικής κληρονομιάς του, «ξαναβάφτισε» το αγριογούρουνο σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ο λόγος ήταν προφανής: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Έκαρντ Μίκις, υπεύθυνος του πάρκου άγριας ζωής κοντά στην κωμόπολη Μέλμαϊζελ, δήλωσε ότι είχε δώσει στον αγριόχοιρο το επώνυμο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από τρία χρόνια, όταν ήρθε στον ζωολογικό κήπο, λόγω της καταγωγής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάρος που ξεπερνά τα 200 κιλά, ο συγκεκριμένος αγριόχοιρος ζυγίζει περίπου όσο τρία κοινά αγριογούρουνα που συναντά κανείς στη Γερμανία, σημείωσε.

Τον τελευταίο καιρό, όμως, κάθε φορά που ο Μίκις έπρεπε να φωνάξει το όνομά του ενώπιον των επισκεπτών, αισθανόταν μια «ανατριχίλα» φέρνοντας στο μυαλό του την επίθεση που εξαπέλυσε ο ρώσος πρόεδρος στην Ουκρανία. Ανησυχούσε επίσης για το πώς θα μπορούσαν να αισθάνονται οι ουκρανοί επισκέπτες του πάρκου.

Κατέληξε έτσι στην απόφαση ότι κανένα ζώο του πάρκου δεν άξιζε να έχει αυτό το όνομα, προαναγγέλλοντας σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αναζήτηση νέου ονόματος για τον ρωσικό αγριόχοιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προτάσεις έπεσαν «βροχή», ξεπερνώντας τις 2.700. Επικράτησε το «Έμπερχόφερ» – το επώνυμο ενός αστυνομικού από μια δημοφιλή σειρά της γερμανικής λογοτεχνίας.

Ο αγριόχοιρος «ξαναβαφτίστηκε» σήμερα σε ειδική εκδήλωση που περιελάμβανε μια τούρτα με αμυγδαλωτά και μπισκότα, η οποία ήταν διακοσμημένη με πέντε χαμογελαστά γουρουνάκια. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης