Η στήριξη των Τούρκων για τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε άνοδο τον περασμένο μήνα, όταν η Άγκυρα ξεκίνησε στρατιωτική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία για να καθαρίσει τις κουρδικές πολιτοφυλακές στα σύνορά της, σύμφωνα με έρευνα της Metropoll την Τρίτη.

Το ποσοστό της δημοτικότητας του Ερντογάν αυξήθηκε κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες τον Οκτώβριο σε 48%, σύμφωνα με την έρευνα, το υψηλότερο επίπεδό δημοτικότητας που επιτυγχάνει μετά από τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου του 2018, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν από την περσινή κρίση της τουρκικής λίρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό των Τούρκων που αποδοκιμάζουν τον πρόεδρο Ερντογάν μειώθηκε κατά 9,3 ποσοστιαίες μονάδες σε 33,7%, το χαμηλότερο επίπεδο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Περίπου 18% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν απάντησαν στην ερώτηση ή δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν.

Πέραν της κυβέρνησης και οι περισσότεροι Τούρκοι θεωρούν την YPG τρομοκρατική οργάνωση και επέκταση του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην Τουρκία.

Τα τέσσερα από τα πέντε πολιτικά κόμματα του τουρκικού κοινοβουλίου υποστήριξαν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής στην βορειοανατολική Συρία. Αυτό που αντιτάχθηκε ήταν το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο σημείωσε ότι η τουρκική επιχείρηση έχει στόχο να ενισχύσει την φθίνουσα υποστήριξη προς τον Ερντογάν και το Κόμμα του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης