Η πακιστανική αστυνομία απαγόρευσε όλες τις συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ καθώς οι υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού Ίμραν Χαν αναμενόταν να πραγματοποιήσουν σήμερα πορεία στην πρωτεύουσα, όπου εκείνος θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η σύλληψή του νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η οποία προκάλεσε αιματηρές αναταραχές στην εξοπλισμένη με πυρηνικά χώρα, κρίθηκε χθες “άκυρη και παράνομη” από το Ανώτατο Δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόμμα Τεχρίκ-ε-Ινσάφ (PTI) του Χαν ανακοίνωσε οτι χιλιάδες “φιλειρηνικοί Πακιστανοί” θα συγεκντρωθούν στο Ισλαμαμπάντ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον αρχηγό τους, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία επιτράπηκε να συναντηθεί με δέκα άτομα χθες το βράδυ σε ξενώνα της αστυνομίας.

Η σύλληψή του πυροδότησε αστάθεια στη χώρα αυτή των 220 εκατομμυρίων ανθρώπων σε μια περίοδο βαθιά οικονομικής κρίσης με τον πληθωρισμό να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ, με ισχνή ανάπτυξη και με μια καθυστερημένη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ, ενώ κλιμάκωσε και την διαμάχη του Χαν με τον πανίσχυρο στρατό.

Ο 70χρονος πρώην αστέρας του κρίκετ που στράφηκε στην πολιτική πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του Ανώτερου Δικαστηρίου της Ισλαμαμπάντ για μια ακροαματική διαδικασία επί της προσφυγής του κατά της υπόθεσης διαφθοράς εις βάρος του, έπειτα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Το τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV μετέδωσε ότι είναι καθ’οδόν προς το δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ο τρόπος εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης…εις βάρος του αιτούντος είναι άκυρος και παράνομος. Η εκτέλεση του εν λόγω εντάλματος παραβίασε το δικαίωμά του στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη και στην ιερότητα και ασφάλεια του Δικαστηρίου”, ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Πέριξ του δικαστικού κτιρίου έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί και παραστρατιωτικοί ενόψει της άφιξης του Χαν και το Geo μετέδωσε ότι κάποιοι γειτονικοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί.

Ο Χαν που ανετράπη τον Απρίλιο του 2022, αλλά παραμένει δημοφιλής στον πακιστανικό λαό, στοχεύει στην επάνοδό του στην εξουσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης