Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο Γιούρι Λουζκόφ, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος της Μόσχας από το 1992 μέχρι το 2010.

Ήταν ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε τη Μόσχα σε πρωτεύουσα της πολυτέλειας, ωστόσο στιγματίστηκε με πολυάριθμες κατηγορίες για διαφθορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24, ο Γιούρι Λουζκόφ πέθανε στη Γερμανία ενώ υποβαλλόταν σε καρδιακή επέμβαση.

«Εκφράζω την ειλικρινή λύπη μου για τον θάνατο αυτού του γεμάτου ενέργεια και χαρά άνδρα, ο οποίος διοίκησε τη Μόσχα στη διάρκεια της δύσκολης μετασοβιετικής περιόδου και έκανε πολλά για την πόλη και τους Μοσχοβίτες. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους οικείους του» έγραψε στο Twitter ο νυν δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Διορισμένος από τον πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν επικεφαλής του δήμου το 1992, ο Γιούρι Λουζκόφ μεταμόρφωσε με αμφιλεγόμενο τρόπο τη ρωσική πρωτεύουσα, αντιμετωπίζοντας αναρίθμητες κατηγορίες για διαφθορά και επικρίσεις, επειδή κατέστρεψε ιστορικά κτήρια, τα οποία έπεσαν «θύματα» της κερδοσκοπίας στην αγορά ακινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύζυγός του Γελένα Μπατούρινα έκανε περιουσία στην αγορά ακινήτων της Μόσχας και παραμένει, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας με 1,2 δισ. δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης