Λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, για τελευταία φορά ως πρόεδρος, μάλιστα δίχως να έχει αποδεχτεί την ήττα του. 

Ο Τραμπ μεταφέρεται με το Marine One, το ελικόπτερο του Σώματος των Πεζοναυτών το οποίο είχε προσγειωθεί στον κήπο του Λευκού Οίκου για να τον παραλάβει, στη βάση Andrews στο Μέριλαντ για την τελετή αποχαιρετισμού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στιγμή της αποχώρησης του ελικοπτέρου από τον Λευκό Οίκο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα βρίσκεται πολύ μακριά από την Ουάσινγκτον όταν ο Τζο Μπάιντεν θα ορκίζεται πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και επομένως δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του νέου προέδρου. 

Ο Τραμπ θα παραμείνει πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι τις 12 το μεσημέρι (ώρα ΗΠΑ). 

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο»

Το προεδρικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροπορικό πεδίο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε μια σύντομη ομιλία και αποχαιρετιστήρια εκδήλωση. Στο σημείο βρίσκονταν μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων της Ιβάνκα Τραμπ και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ, καθώς και των παιδιών τους, περιμένοντας στο κρύο για τον απερχόμενο πρόεδρο.

 

Ο Τραμπ κάλεσε την απερχόμενη Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ να πει λίγα λόγια και, στη συνέχεια, ανέφερε μια σειρά επιτευγμάτων της θητείας του, συμπεριλαμβανομένων της δημιουργίας της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ και των φορολογικών περικοπών, ενώ επανέλαβε ότι δημιούργησε την ισχυρότερη οικονομία που έχουν δει ποτέ οι ΗΠΑ.

Τις τελευταίες στιγμές της προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα «τέσσερα καταπληκτικά χρόνια» που πέρασε τον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στη βάση Andrews
Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν θα υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν στην αμερικανική προεδρία, αλλά ευχήθηκε καλή τύχη στη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

«Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να παρευρεθούν στην αποχαιρετιστήρια τελετή στη βάση Andrews.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιβιβαστεί στη συνέχεια για το τελευταίο του ταξίδι με το Air Force One, που θα το μεταφέρει στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

Το ζεύγος Τραμπ επιβιβάζεται στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One για τελευταία φορά:

 

 

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ επιβιβάζονται στο Air Force One

 

Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στον αέρα στο Marine One, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών, Κέβιν Μακάρθι, πηγαίνουν στην εκκλησία με τους Τζο Μπάιντεν, Κάμαλα Χάρις και τις οικογένειές τους.

Δείτε φωτογραφίες από τη στιγμή της αναχώρησης του Ντόναλντ Τραμπ με το ελικόπτερο Marine One: 

Προσωπικό του Λευκού Οίκου μεταφέρει κουτιά στο ελικόπτερο Marine One πριν επιβιβαστεί ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ: 

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε εν συντομία σε δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε, λέγοντας ότι έχει πετύχει πολλά κατά τη διάρκεια της θητείας του και ότι αυτός και η σύζυγός του Μελάνια αγαπούσαν τον αμερικανικό λαό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια μιλούν σε δημοσιογράφους πριν αποχωρήσουν

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ προχωρούν για να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο Marine One

Επιμέλεια: Βασίλης Τατσιόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης