Ένας Βρετανός τουρίστας σκοτώθηκε και ο γιος του τραυματίστηκε σοβαρά χθες Σάββατο από αγνώστους που επιχείρησαν να τους ληστέψουν μπροστά από ένα ξενοδοχείο στο κεντρικό Μπουένος Άιρες, δήλωσε ένας Αργεντίνος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πατέρας και ο γιος, 50 και 28 ετών αντίστοιχα, πυροβολήθηκαν μπροστά από το ξενοδοχείο Faena, ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Πουέρτο Μαδέρο, μία από τις πιο περιζήτητες περιοχές της αργεντίνικης πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πατέρας και γιος και είναι Βρετανοί. Το άτομο που πέθανε είχε δεχθεί πυροβολισμούς στους πνεύμονες», δήλωσε ο Αργεντίνος αξιωματούχος, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα.

Ο θάνατος του τουρίστα επιβεβαιώθηκε από τον νομάρχη Μιγκέλ Άγχελ Ρέγιες, υπεύθυνο για την ασφάλεια στην περιοχή αυτή του Μπουένος Άιρες.

«Δυστυχώς, ένας άνθρωπος πέθανε. Ο άλλος υποβλήθηκε σε επέμβαση που πήγε καλά», δήλωσε ο Ρέγιες στο τηλεοπτικό δίκτυο America TV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση συνέβη χθες στις 11:00 το πρωί τοπική ώρα. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν αμέσως και οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο δημόσιο νοσοκομείο Argerich.

Ο πατέρας λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τράυματα του καθώς βρισκόταν στο χειρουργείο. Η ζωή του 28χρονου, ο οποίος πυροβολήθηκε στον μηρό κοντά στην βουβωνική χώρα, δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Μαζί με τους δύο άνδρες ταξίδευαν η σύζυγος του θανόντα και η αρραβωνιαστικιά του γιου. «Είναι σοκαρισμένοι. Δεν θέλουν να μιλήσουν σε κανέναν», είπε ο αξιωματούχος.

Η οικογένεια δέχεται τη βοήθεια από αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης της Αργεντινής και του βρετανικού προξενείου.

Οι τουρίστες προγειώθηκαν το Σάββατο το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Εζέιζα, στο Μπουένος Άιρες. Δέχθηκαν επίθεση από τους κακοποιούς όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο.

«Οι δράστες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, αλλά έχουμε ενδείξεις ότι ακολουθούν» τουρίστες, είπε ο Ρέγιες. «Δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα» χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι ένα έγκλημα αυτού του είδους είναι «εντελώς ασυνήθιστο» στο Πουέρτο Μαδέρο μια πολυτελή γειτονιά του Μπουένος Άιρες κοντά στο Ρίο ντε λα Πλάτα και το οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης