Να μην σπαταλήσει το «δώρο του χρόνου» που δόθηκε στη Βρετανία από την ΕΕ, προτρέπει η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον την Τερέζα Μέι σε επιστολή της, μετά την απόφαση για νέα παράταση στο Brexit μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ο χρόνος πρέπει να χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά για να επαναρυθμίσουμε την προσέγγιση της βρετανικής κυβέρνησης, αναφέρει στην επιστολή και τονίζει ότι οι συνομιλίες με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να διευρυνθούν ώστε να περιληφθούν και άλλα κόμματα, οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι επιχειρηματίες και η κοινωνία των πολιτών και να ανοίξει το εύρος των επιλογών για να επιτευχθεί μία γνήσια συναίνεση. «Αν αυτές οι συνομιλίες έχουν κάποια πιθανότητα να επιτύχουν, θα πρέπει να είστε έτοιμη να αναγνωρίσετε ότι είναι βασικό, για την Σκωτία τουλάχιστον, να μείνει εντός της ενιαίας αγοράς και να συνεχίσει να επωφελείται από την ελευθερία των μετακινήσεων» γράφει στην Τερέζα Μέι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, σε μήνυμά της στο twitter είχε εκφράσει ανακούφιση για την αποφυγή της εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία και έκρινε «επιτακτική» την ανάγκη διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. Ο εκπρόσωπος του Εθνικού κόμματος Σκωτίας για ευρωπαϊκά θέματα Στίβεν Γκέτινς δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC στη Σκωτία ότι τώρα πλέον υπάρχει «άφθονος χρόνος» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι χρειάστηκαν 133 μέρες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ίδρυση του σκωτσέζικου κοινοβουλίου (μετά τις εκλογές του 1997), ενώ τώρα απομένουν 204 μέρες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης