Δεκαεπτά νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 22 μολύνσεων από τον κορωνοϊό την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό Υπουργείο Υγείας.

Ένα από τα κρούσματα οφειλόταν σε εντόπια μετάδοση και καταγράφηκε στην Ανχούι, ενώ τα υπόλοιπα 16 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεψαν στην Κίνα από το εξωτερικό. Το κρούσμα στην Ανχούι είναι το πρώτο στην επαρχία αυτή της ανατολικής Κίνας από την 27η Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 15 από 25 την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που δημοσιοποιεί.

Άλλοι 21 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία. Σε κινεζικές δομές υγείας νοσηλεύονται 422 ασθενείς, έξι σε σοβαρή κατάσταση, κατά το Υπουργείο Υγείας.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 86.284 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης