Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διεξήχθη στις 2 και 3 Οκτωβρίου, δηλαδή έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν καταγράφει τη μεγαλύτερη διαφορά έναντι του αντιπάλου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψαλίδα μεταξύ των δύο υποψηφίων ανοίγει τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ νοσηλεύεται με κορωνοϊό με αναλυτές να εκτιμούν

ότι ίσως θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσπείρωση της κοινής γνώμης γύρω από το πρόσωπό του.

Ωστόσο, το 65% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απάντησαν σχετικά με την ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο πρόεδρος θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον κορωνοϊό εάν είχε πάρει την πανδημία περισσότερο στα σοβαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των ενηλίκων που αναμένεται να ψηφίσουν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, το 51% υποστηρίζει τον Μπάιντεν, ενώ το 41% δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ του Τραμπ.

Ποσοστό 4% θα επέλεγε υποψήφιο άλλου κόμματος και ένα άλλο 4% δήλωσε αναποφάσιστο.

Να σημειωθεί πως η μέτρηση πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Οκτωβρίου, δηλαδή λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι θετικός στον ιό. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πορεία προς τις εκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης