Δημοσκόπηση στην Αϊόβα εμφανίζει πρώτο για το χρίσμα των Δημοκρατικών τον Μπέρνι Σάντερς

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020, 07:33
Δημοσκόπηση στην Αϊόβα εμφανίζει πρώτο για το χρίσμα των Δημοκρατικών τον Μπέρνι Σάντερς

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς εμφανίζεται πρώτος μεταξύ των διεκδικητών για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στην Αϊόβα , μια πολιτεία κλειδί,και δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή.

Ο Σάντερς συγκεντρώνει το 20% στη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Des Moines Register.

Ο 78χρονος γερουσιαστής, αφού υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις αρχές Οκτωβρίου, συνέχισε τη μάχη του για τον Λευκό Οίκο και ολοκλήρωσε το 2019 με πολύ θετικό τρόπο, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ περισσότερες δωρεές από τους αντιπάλους του για το χρίσμα. Κάτι που θεωρείται ακόμη πιο εντυπωσιακό καθώς δεν δέχεται παρά τα χρήματα μικρών δωρητών.

Η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν συγκέντρωσε το 17% των προτιμήσεων στην ίδια δημοσκόπηση, ενώ ακολουθεί ο πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, ο 37χρονος Πιτ Μπούτιτζατζ, με 16%, σημειώνοντας πτώση 9 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με 15%, ποσοστό που παραμένει ίδιο σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Τα αποτελέσματα στην Άιοβα είναι καθοριστικής σημασίας για την επιλογή του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είναι η πρώτη όπου διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές, φέτος στις 3 Φεβρουαρίου.

Για τους υποψήφιους είναι κρίσιμο να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα στην Άιοβα, καθώς στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές όσοι δεν τα κατάφεραν είδαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες να σταματούν πριν τη δεύτερη εσωκομματική ψηφοφορία που διεξάγεται στο Νιού Χάμσαϊρ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020, 07:33