Δημοσιογράφος και πρώην δημοτικός υπάλληλος 69 ετών, ο Μάρκο Αουρέλιο Ραμίρες, δολοφονήθηκε από ένοπλο χθες Τρίτη στην Πουέμπλα, στο κεντρικό Μεξικό, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Έβγαινε από το σπίτι του όταν δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στην κοινότητα Τεουακάν. Εργαζόταν για δεκαετίες σε μέσα ενημέρωσης. Είχε επίσης εργαστεί στον δήμο και ήταν συνεργάτης ραδιοφωνικής εκπομπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διενεργείται έρευνα για την υπόθεση, ανέφερε η εισαγγελία.

 

Το μεξικανικό παράρτημα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF) επισήμανε πως ο Μάρκο Αουρέλιο Ραμίρες με την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού συνέβαλε στο παρελθόν στις συλλήψεις φερόμενων ως κακοποιών.

Η RSF «ζητεί ταχεία και διαφανή έρευνα», πρόσθεσε η οργάνωση υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου και των δημοσιογράφων, προκειμένου να εξακριβωθεί αν «η δολοφονία του σχετιζόταν με τη δουλειά του στον δήμο ή με τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα».

Στο Μεξικό έχουν δολοφονηθεί πάνω από 150 δημοσιογράφοι από το 2000, σύμφωνα με την RSF. Στις περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές ο κανόνας είναι η απόλυτη ατιμωρησία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης