Ένας ένοπλος άνδρας, ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε έναν άνθρωπο στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ του Παρισιού, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, μετέδωσαν πολλά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το θύμα αποκεφαλίστηκε, κάτι που αρχικά διαψεύστηκε από την αστυνομία, η οποία διευκρίνιζε ότι ο δράστης μαχαίρωσε το θύμα στον λαιμό. Ωστόσο, αργότερα, δικαστική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δράστης αποκεφάλισε το θύμα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο άνδρας που δέχθηκε την επίθεση ήταν καθηγητής ιστορίας μέσης εκπαίδευσης.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στην περιοχή για να ελέγξουν έναν ύποπτο που «περιφερόταν» γύρω από ένα σχολικό συγκρότημα, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Στο σημείο εντόπισαν νεκρό τον καθηγητή και σε μικρή απόσταση, στην κοινότητα Ερανί, προσπάθησαν να συλλάβουν έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι και τους απείλησε. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχου Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Αστυνομική πηγή ανέφερε πως ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και αποκεφαλίστηκε, είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλντά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

 

 

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος βρίσκεται στο Μαρόκο για επίσημη επίσκεψη, αποφάσισε να επιστρέψει αμέσως στο Παρίσι.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο https://actu.fr, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, όμως εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Μία πηγή της εισαγγελίας ανέφερε ότι ο δράστης έχει τραυματιστεί θανάσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Η ταυτότητα του δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν μέχρι στιγμής τα γαλλικά ΜΜΕ ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο προάστιο του Παρισιού Κονφλάν-Σεντ-Ονορίν (Yvelines), ήταν νεαρός ηλικίας 18 ετών. Ενώ όπως μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, αλλά και η LeParisien ο νεαρός είχε γεννηθεί στη Μόσχα.

Ο Μακρόν στο σημείο του εγκλήματος

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέν του Παρισιού, σημείο της επίθεσης που δέχθηκε ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, μετέδωσε το BFM.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως ο Μακρόν θα πάει στο προάστιο έπειτα από μια επείγουσα συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών σήμερα το βράδυ.

«Απόψε, η δημοκρατία δέχτηκε επίθεση μετά την ανέντιμη δολοφονία ενός λειτουργού της, ενός καθηγητή» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ. «Η σκέψη μου βρίσκεται στην οικογένειά του. Η ενότητα και η ακεραιότητά μας είναι η μόνη απάντηση απέναντι στην θηριωδία της ισλαμικής τρομοκρατίας. Θα την αντιμετωπίσουμε» έγραψε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης