Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Επικαλούμενη, τελευταία έκθεσή, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 26 Απριλίου 2022, στο Internet Watch Foundation, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Aurélia Beigneux, με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν αποκαλύπτει ότι, η Ε.Έ και ειδικότερα η Ολλανδία, έχουν γίνει ο παγκόσμιος κόμβος για τη φιλοξενία διαδικτυακής παιδικής πορνογραφίας.!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με αυτήν την ενδεικτική έκθεση, το 62% όλου του περιεχομένου αυτού του είδους φιλοξενείται στην ΕΕ, καθιστώντας την ήπειρό μας ένα Ελντοράντο για τους παιδόφιλους του κόσμου.

Η εξαιρετική υποδομή που είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη (διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας, χαμηλό κόστος φιλοξενίας), τα επιεικώς νομικά πλαίσια ορισμένων κρατών μελών και η έλλειψη ανταπόκρισης από την ΕΕ μπορεί να εξηγήσουν αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής συμπεραίνει ότι, πράγματι, επί του παρόντος είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί το περιεχόμενο προσωπικών cloud ή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες απορρήτου και προστασίας δεδομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κομισιόν θα παρουσιάσει σύντομα μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση αυτού του ακανθώδους ζητήματος, άλλα είναι άγνωστο ακόμη το πώς θα βάλει τέλος στην διαδικτυακή παιδεραστία, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων πολιτών, καταλήγει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης