Ο Αλεχάντρο Γιαματέι, ο συντηρητικός πρόεδρος της Γουατεμάλας, επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή ότι πολλοί από τους δεκάδες μετανάστες οι οποίοι επαναπατρίστηκαν αεροπορικώς από τις ΗΠΑ τη Δευτέρα, ήταν φορείς του νέου κορωνοϊού, διευκρινίζοντας ότι αυτό διαπιστώθηκε μετά τα τεστ που τους έκαναν στελέχη μιας αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον Γιαματέι, 12 από τους 76 μετανάστες που επιβιβάστηκαν στην πτήση, μετά την απόφαση των αρχών των ΗΠΑ να τους απελάσουν, επελέγησαν δειγματοληπτικά από στελέχη των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), έπειτα από την άφιξή τους στη Γουατεμάλα, για να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις επέστρεψαν θετικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γουατεμαλτέκος πρόεδρος υπονόησε ότι τα κρούσματα ήταν περισσότερα. «Μεγάλο μέρος» των επιβατών της πτήσης «είχε μολυνθεί», τόνισε ο Γιαματέι κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του.

Προχθές Πέμπτη, οι πτήσεις με τις οποίες επαναπατρίζονται οι μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ ανεστάλησαν εκ νέου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γουατεμάλας, έπειτα από δημοσιεύματα για τη μαζική μόλυνση στην πτήση της Δευτέρας. Οι πτήσεις επαναλήφθηκαν εκείνη την ημέρα, έπειτα από προηγούμενη πενθήμερη αναστολή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης