Στο τελικό στάδιο φαίνεται πως έχει μπει η καταμέτρηση των ψήφων για τις αμερικανικές εκλογές των ΗΠΑ, με την αγωνία να κορυφώνεται τόσο για τους Αμερικανούς πολίτες όσο και για ολόκληρο τον πλανήτη. 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα διεθνή ΜΜΕ, η νίκη θα κριθεί στις εξής πολιτείες: Αλάσκα, Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Τζόρτζια, με τις τρεις τελευταίες να κρίνονται ως σημαντικότερες για την εξέλιξη του εκλογικού αποτελέσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όσο το αποτέλεσμα φέρνει τον Μπάιντεν πιο κοντά στην προεδρία των ΗΠΑ, τόσο το πολιτικό στρατόπεδο του Τραμπ κλιμακώνει τις κινήσεις προς την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) δεν θα έχουμε πολλά νεότερα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δείτε τα ποσοστά όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεβάδα

Μπάιντεν 49,7%, Τραμπ 49,3%

Ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα στη Νεβάδα, όπου έχει ενσωματωθεί ήδη το 75% και, εάν καταφέρει να «κλειδώσει» τη συγκεκριμένη πολιτεία, θα φτάσει στον πολυπόθητο αριθμό των 270 εκλεκτόρων που θα τον αναδείξει τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πενσιλβάνια

Τραμπ 50,7%, Μπάιντεν 48,1%

Καθώς προχωρά η ενσωμάτωση των επιστολικών ψήφων στην Πενσιλβάνια, το προβάδισμα του Τραμπ μειώνεται δραματικά, ενώ η Πενσιλβάνια φαίνεται πως βγάζει 20 εκλέκτορες. Ήδη έχει καταμετρηθεί σχεδόν το 89% των ψήφων, ενώ εκκρεμούν να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι που φέρουν σφραγίδα με ημερομηνία έως τις 3 Νοεμβρίου και θα παραληφθούν από τα εκλογικά κέντρα εντός τριών ημερών. Την ίδια ώρα, η πλευρά Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι θα κινηθεί νομικά για να σταματήσει η καταμέτρηση των συγκεκριμένων ψηφοδελτίων.

Τζόρτζια

Τραμπ 49,6%, Μπάιντεν 49,2%

Η Τζόρτζια βγάζει 16 εκλέκτορες όπως όλα δείχνουν, ενώ με βάση τα νεότερα δεδομένα μόλις 18.000 ψήφοι χωρίζουν πλέον τον Τραμπ από τον Μπάιντεν.

Τι βλέπουν οι στοιχηματικές εταιρείες 

Ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να είναι ο νέος «ένοικος» του Λευκού Οίκου παρουσιάζεται από τις στοιχηματικές εταιρείες ο Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, η απόδοση για τη νίκη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έναντι του Ντόναλντ Τραμπ έχει υποχωρήσει ακόμα περισσότερο, αφού μέχρι χθες κυμαινόταν από 1,20 έως 1,25, ενώ το πρωί της Πέμπτης τη συναντήσαμε στο 1,16.

Την ίδια ώρα η απόδοση για να παραμείνει στο Οβάλ Γραφείο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει εκτοξευτεί σε αποδόσεις που ξεκινούν από 4,5 και φτάνουν μέχρι το 5,00.

Ας εξηγήσουμε όμως τι σημαίνουν αυτές οι αποδόσεις και για τους μη γνωρίζοντες τόσο καλά το στοίχημα.

Με τα τωρινά δεδομένα, όποιος ποντάρει σε νίκη του Μπάιντεν το ποσό των 10 ευρώ σε απόδοση 1,16 θα πάρει πίσω 11,6, (δηλαδή θα έχει κέρδος 1,6 ευρώ) ενώ, αν κάποιος στοιχηματίσει, με απόδοση για παράδειγμα 4,5, το ίδιο ποσό στην επικράτηση του Τραμπ και εντέλει επανεκλεγεί ο τελευταίος, τότε θα πάρει 45 ευρώ (δηλαδή θα έχει κέρδος 35 ευρώ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης