Μεγάλη φωτιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη σε εργοστάσιο πυραύλων και εκρηκτικών στην Άγκυρα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, βρίσκονταν σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης καθώς οι πέντε εργαζόμενοι είχαν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια, ενώ έκανε λόγο πολλούς τραυματίες. Η φωτιά πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 08:45 στο συγκρότημα της κρατικής εταιρείας Mechanical and Chemical Industry Corporation, στο εργαστήριο μείξης δυναμίτη στο εργοστάσιο πυραύλων και εκρηκτικών υλών ΜΚΕ. Το εργοστάσιο λειτουργεί για την κάλυψη των αναγκών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών σε ρουκέτες και εκρηκτικά.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι «αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να χάσουν τη ζωή τους πεντε εργάτες μας. Για το περιστατικό ξεκίνησε δικαστική και διοικητική έρευνα». «Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, η έκρηξη πιστεύεται ότι προκλήθηκε από χημική αντίδραση», ανέφερε σε δήλωση ο κυβερνήτης της Άγκυρας Βασίπ Σαχίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης