Σε υψηλούς τόνους απάντησε η Άγκυρα στους ηγέτες των κρατών που μετείχαν στη σύνοδο των χωρών του Νότου οι οποίοι κάλεσαν την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην ΑΟΖ της Κύπρου έδωσε το Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Εκτός πραγματικότητας» είναι οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στη διακήρυξη της Συνόδου, όπου οι ηγέτες των χωρών του Νότου, υπενθυμίζουν στην Τουρκία ότι πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντα ότι η Διακήρυξη της Ε.Ε δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και το Διεθνές δίκαιο. 

Για την Τουρκία δεν έχει καμία αξία και ισχύ. Η Άγκυρα, συνεχίζει το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, θα συνεχίσει να κάνει όλα τα βήματα στην υφαλοκρηπίδα της για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο και αυτά των Τουρκοκυπρίων.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δήλωσε πως το γεωτρύπανο Πορθητής, ξεκίνησε γεώτρηση δυτικά της Πάφου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε πως και το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας που αρχικά θα πήγαινε στη Μαύρη Θάλασσα, οδεύει προς την ίδια περιοχή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης