Ομάδα αγνώστων εξαπέλυσε επίθεση σε εκκλησία στη Βιέννη τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung δύο ένοπλοι επιτέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε μια καθολική εκκλησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, κάνοντας λόγο για ληστεία. Η συμμορία εισέβαλε στη Μονή Maria Immaculata γύρω στις 13:30 τοπική ώρα, οι ληστές έδεσαν και φίμωσαν τουλάχιστον 15 μοναχούς, Οι πέντε, ωστόσο, πρόβαλαν αντίσταση και βρέθηκαν μαχαιρωμένοι, ενώ η κατάσταση του ενός, κρίνεται σοβαρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 16:27 το απόγευμα της Πέμπτης, οι ληστές διέφυγαν.

Τα θύματα εντοπίστηκαν από την αστυνομία, περίπου στις 16:17 το απόγευμα.

«Από όσα γνωρίζουμε τουλάχιστον ένας από τους δράστες ζητούσε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, ο ακριβής λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός. Αλλά απορρίπτουμε κάθε τρομοκρατικό χαρακτήρα», ανέφερε η αστυνομία, που έχει εξαπολύσει μια μεγάλη επιχείρηση.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

​Σχολιάζοντας το περιστατικό, η ρωσική πρεσβεία στη Βιέννη αναφέρει ότι ο λόγος της επίθεσης ήταν πιθανότατα η ληστεία.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή Strebersdorf, ενώ έχει καλέσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το σημείο και να μην πλησιάζουν για όσο διάστημα διαρκεί η επιχείρηση.

Νωρίτερα σήμερα ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη εκκενώθηκε για περίπου μια ώρα έπειτα από απειλή για τοποθέτηση βόμβας. Δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης