Έτοιμη για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ, δηλώνει η Άγκυρα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 11:42
Έτοιμη για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ, δηλώνει η Άγκυρα

Αποφασισμένη να απωθήσει τις συριακές δυνάμεις με στρατιωτικά μέσα από ξηρά και αέρα μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα εκτός των τουρκικών παρατηρητηρίων στο Ιντλίμπ, δηλώνει η Άγκυρα.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος Επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν, υποστήριξε πως το καθεστώς Άσαντ διαπράττει σφαγές θέτοντας στο στόχαστρο τους αμάχους και ανέφερε: «Δυστυχώς αυτοί που μιλάνε συνεχώς σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια των αμάχων σιωπούν ενώπιον αυτής της κατάστασης».

Ο Αλτούν υπογράμμισε πως η έκφραση πως η κατάσταση είναι ανησυχητική δεν αρκεί και ανέφερε πως η Τουρκία δεν μπορεί να καθίσει να παρακολουθήσει αυτές τις σφαγές.

Ο Φαχρεττίν Αλτούν

Ο Αλτούν ανέφερε πως οι επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού σκοπεύουν να οδηγήσουν τους εσωτερικά εκτοπισμένους και τους πρόσφυγες στα σύνορα της Τουρκίας και να εκκενώσουν την περιοχή έτσι ώστε να καταληφθεί εύκολα και υπογράμμισε:

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε και δεν θα επιτρέψουμε εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι να ρέουν στα σύνορά μας. Συμπεριφερθήκαμε παραπάνω από υπομονετικά στην προσπάθεια να συνεργαστούμε με τους ομολόγους μας βάσει των συμφωνιών μας. Η συμφωνία σχετικά με τις περιοχές μη διαμάχης αψηφάται και το καθεστώς τώρα βάζει στο στόχαστρο τους στρατιώτες μας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Σότσι είμαστε αποφασισμένοι να απωθήσουμε το καθεστώς εκτός των παρατηρητηρίων μας στο Ιντλίμπ μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Και, για να πραγματοποιηθεί αυτό, θα θέσουμε σε δράση τη στρατιωτική μας δύναμη από αέρα και ξηρά. Δεν θα ανεχθούμε καμία επίθεση. Όπως δήλωσε σαφέστατα και ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα απαντήσουμε με συντριπτική δύναμη κατά της παραμικρής παρενόχλησης του καθεστώτος εναντίον των δυνάμεών μας».  

Ο Αλτούν ανέφερε πως o αγώνας του συριακού λαού για ελευθερία και απελευθέρωση δεν μπορεί να διαχωριστεί από το ζήτημα επιβίωσης και εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας.

Πηγή: Trt.net.tr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 12:31