Ένας Φιλιππινέζος δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο σπίτι του, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της χώρας που θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες παγκοσμίως για τους δημοσιογράφους.

Ο Ορλάντο Ντινόι, δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού ιστότοπου Newsline Philippines και παρουσιαστής του ραδιοφωνικού σταθμού Energy FM, δολοφονήθηκε με έξι σφαίρες από έναν ένοπλο ο οποίος εισέβαλε στο διαμέρισμά του στο Μπανσαλάν, στο νησί Μιντανάο, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Πίτερ Γκλεν Ιπόνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημοσιογράφος πέθανε επί τόπου, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να καθοριστούν τα κίνητρα του φόνου. «Μία από τις εκδοχές που εξετάζουμε είναι η εργασία του ως άνθρωπος του Τύπου», πρόσθεσε ο Ιπόνγκ.

Ο Ντινόι είναι ο 21ος δημοσιογράφος που δολοφονείται από 2016 όταν εξελέγη στην προεδρία των Φιλιππίνων ο Ροντρίγο Ντουτέρτε, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων των Φιλιππίνων.

Ο διοικητής της εθνικής αστυνομίας Γκιγιέρμο Ελεαζάρ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος και δεσμεύθηκε να προστατεύσει τα μέσα ενημέρωσης από τις επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε αυτό τον μήνα η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, με έδρα τη Νέα Υόρκη, κατέταξε τις Φιλιππίνες στην έβδομη θέση του παγκόσμιου καταλόγου ατιμωρησίας, με 13 φόνους δημοσιογράφους να παραμένουν ανεξιχνίαστοι.

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης