Το Βερολίνο συγκέντρωσε τους κυριότερους παίκτες στο μακρόχρονο εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης την Κυριακή, επιδιώκοντας να περιορίσει τις ξένες στρατιωτικές παρεμβάσεις, να εδραιώσει μια κατάπαυση του πυρός και να δώσει νέα ώθηση σε μια πολιτική διαδικασία για να σταματήσει το χάος στο έθνος της Βόρειας Αφρικής.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καλωσόρισε ηγέτες από 12 χώρες καθώς και από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αφρικανική Ένωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο στη σύνοδο κορυφής στην καγκελαρία του Βερολίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο βασικοί αντίπαλοι ηγέτες της Λιβύης, ο πρωθυπουργός της Τρίπολης Φαγέζ αλ Σάρατζ και ο επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ, προσήλθαν επίσης στο Βερολίνο, με τους οποίους συναντήθηκε η Άγκελα Μέρκελ και ο υπουργός εξωτερικών της  Γερμανίας, στην καγκελαρία πριν από τη σύνοδο κορυφής.

Είναι φυσικό, η προσέλευση όλων αυτών των ηγετών, αλλά και των 800 δημοσιογράφων και ανταποκριτών που καλύπτουν τις εργασίες της Διάσκεψης, να χρίζει υψηλών προδιαγραφών μέτρα ασφαλείας. Το Βερολίνο βρέθηκε σε κόκκινο συναγερμό με την Αστυνομία να έχει αποκλείσει μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης.

Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί εργάζονται σήμερα για την Διάσκεψη, ενώ έχει αποκλειστεί για τα ιδιωτικά αεροσκάφη και ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 55 χιλιομέτρων και ύψος 3.000 μέτρων από την Καγκελαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα φυλάσσονται πρεσβείες και ξενοδοχεία στα οποία έχουν καταλύσει ξένοι αξιωματούχοι.
Αστυνομικοί υπάρχουν σε κάθε σημείο μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ενώ ελεύθεροι σκοπευτές έχουν απλωθεί στις ταράτσες των κτιρίων.

Εντυπωσιακή ήταν η είσοδος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με την αυτοκινητοπομπή από θωρακισμένα αυτοκίνητα:

 

 

 

Την ίδια στιγμή δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από τον χώρο όπου πραγματοποιείται η Διάσκεψη. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης