Τη συμπαράστασή τους στα θύματα και τις δυνάμεις ασφαλείας στη Βιέννη εκφράζουν ο ένας μετά τον άλλον οι Γερμανοί πολιτικοί μετά την τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD), με ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε «αλληλεγγύη προς τους πολίτες αυτής της υπέροχης πόλης και το καλύτερο για τις γενναίες δυνάμεις έκτακτης ανάγκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ (CDU) από την πλευρά του σημείωσε: «Η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη μας συγκλονίζει βαθιά. Είναι μία από τις πολλές τα τελευταία χρόνια. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε πολλά περισσότερα προκειμένου να προστατεύσουμε τους Εβραίους συμπολίτες μας και άλλους αθώους. Δεν πρέπει ποτέ να διαψευστεί η εμπιστοσύνη σας στην χώρα μας!»

Για «τρομακτικές» ειδήσεις από τη Βιέννη έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ σε ανάρτησή του στο Twitter και συμπλήρωσε ότι η σκέψη του απόψε βρίσκεται στα θύματα και τους οικείους τους, αλλά και τις δυνάμεις ασφαλείας της Βιέννης. «Στην Ευρώπη στέκουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι», συμπλήρωσε ο κ. Ροτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης