Οι Πράσινοι αναδεικνύονται πρώτη δύναμη στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας, όπως γράφει η «Die Welt».

Στο Βερολίνο, οι Πράσινοι με 27,8 % στις ευρωεκλογές καθίστανται για πρώτη φορά σε μια εθνική ή κρατιδιακή αναμέτρηση ισχυρότερο κόμμα στη γερμανική πρωτεύουσα. Το CDU ακολούθησε με 14,6 % και το SPD τρίτο με 13,7 % – και για τα δύο κόμματα αυτά ήταν τα χειρότερα εκλογικά αποτελέσματα στο Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Αμβούργο, οι Πράσινοι αναδεικνύονται η ισχυρότερη δύναμη αποσπώντας το 31,2 % έναντι 19,8% των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι ήρθαν δεύτεροι, και μόλις 17,7% των Χριστιανοδημοκρατών του CDU που ήρθαν στην τρίτη θέση. Οι Πράσινοι γιορτάζουν «ιστορικά το καλύτερο αποτέλεσμα» στο Αμβούργο, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος.

Ακόμη και στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, το Μόναχο, οι Πράσινοι έχουν γίνει η ισχυρότερη δύναμη. Στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας οι Πράσινοι απέσπασαν το 31,1 % ,δηλαδή 11,6% περισσότερο από ό, τι το 2014. Οι Χριστιανοκοινωνιστές ακολουθούν με 26,9 %.

Οι Πράσινοι είναι επίσης η ισχυρότερη δύναμη σε αρκετές άλλες μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων το Ντόρτμουντ, η Λειψία, το Κόμπλεντς , το Βάρτζμπουργκ και το Κασέλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης