Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάληψη των δύο ελληνικών πλοίων στον Περσικό.

Σύμφωνα με όδα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για τα πλοία «Delta Poseidon» της εταιρείας «Delta Tankers» του Διαμαντή Διαμαντίδη και το «Prudent Warrior» της εταιρείας Polembros Shipping Limited συμφερόντων του Σπύρου Πολέμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης IRGC ανακοίνωσε ότι: «Σήμερα (Παρασκευή) το Πολεμικό Ναυτικό του IRGC κατέλαβε δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα λόγω παραβιάσεων στα γαλάζια νερά του Περσικού Κόλπου».

Την ίδια ώρα ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Mayadin μεταδίσει πως: «η ιρανική ακτοφυλακή κατέσχεσε τα δύο τάνκερ ανοιχτά των ακτών Bandar Lengeh και Assaluyeh».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης Μέσα Ενημέρωσης του Ιράν, αναφέρουν ότι: «οι ιρανικές δυνάμεις άφησαν τα πλοία να φορτώσουν και στη συνέχεια έκαναν κατάληψη σε αυτά και προχώρησαν σε κατάσχεση».

Eκτιμάται ότι πρόκειται για ιρανικά αντίποινα, για την υπόθεση του υπό ιρανική σημαία πλοίου «Pegas», με 19 Ρώσους πλήρωμα  το οποίο μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο και κατασχέθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κάρυστο.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να υπάρξει επικοινωνία του υπουργείου Εξωτερικών ή του Εμπορικής Ναυτιλίας με τα πλοία, ωστόσο οι ελληνικές αρχές είναι σε επιφυλακή προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους. 

Νωρίτερα η Αθήνα προχώρησε σε έντονο διάβημα προς την Τεχεράνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης