Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζέικ Σάλιβαν, παρότρυνε χθες Σάββατο τον πρόεδρο της Τυνησίας Κάις Σάγεντ να επαναφέρει άμεσα στον «δημοκρατικό δρόμο» τη χώρα, μετά την αναστολή της λειτουργίας της Βουλής, την αποπομπή του πρωθυπουργού και την ανάληψη της εκτελεστικής εξουσίας από τον αρχηγό του κράτους την περασμένη Κυριακή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Επικαλούμενος την κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού και την ανεπαρκή κατ’ αυτόν διακυβέρνηση ο πρόεδρος Σάγεντ προχώρησε σε αυτές τις κινήσεις έπειτα από μαζικές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις. Παρά το κλίμα αγαλλίασης των διαδηλωτών, το ισλαμικό κόμμα Κίνημα Αναγέννησης –ή Ενάχντα– κατήγγειλε πραξικόπημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, ο κ. Σάλιβαν τόνισε στον κ. Σάγεντ πως είναι ανάγκη να «σχηματιστεί γρήγορα νέα κυβέρνηση, με επικεφαλής έναν ικανό πρωθυπουργό, για να σταθεροποιηθεί η οικονομία της Τυνησίας και να αντιμετωπιστεί η πανδημία», καθώς και να «εξασφαλιστεί η έγκαιρη επαναφορά (σε λειτουργία) του εκλεγμένου κοινοβουλίου», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης