Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδικάζει την «αδικαιολόγητη χρήση βίας» στο Χονγκ Κονγκ και καλεί το Πεκίνο να προασπίσει την ελευθερία της περιοχής, δήλωσε ανώτερο στέλεχός της την Κυριακή, καθώς διαδηλωτές ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία πριν περικυκλωθούν και αποκλειστούν στο εσωτερικό ενός από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια.

«Καταδικάζουμε την αδικαιολόγητη χρήση βίας και προτρέπουμε όλα τα μέρη να απόσχουν από τη βία και να κάνουν εποικοδομητικό διάλογο» δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως έχει πει ο πρόεδρος, οι ΗΠΑ αναμένουν το Πεκίνο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του βάσει της κοινής σινοβρετανικής διακήρυξης και να προστατεύσει την ελευθερία, το νομικό σύστημα και τον δημοκρατικό τρόπο ζωής» του Χονγκ Κονγκ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ απέκλεισε χθες την Πολυτεχνική Σχολή, ενώ ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια στην πιο τουριστική συνοικία της πόλης χθες, δεύτερη ημέρα επεισοδίων, που εντείνουν την ανησυχία ότι επίκειται αιματηρή καταστολή στον ασιατικό χρηματοοικονομικό κόμβο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης