Η ουκρανική προεδρία χαιρέτισε την Τετάρτη την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου που θα εκδικάσει τα εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είναι αυτό ακριβώς που προτείνουμε εδώ και καιρό», έγραψε στο Telegram ο επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών, Άντριι Γέρμακ, μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θέλει να κινηθεί προς τη σύσταση τέτοιου δικαστηρίου και τη δημιουργία μηχανισμών για τη χρησιμοποίηση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχεία με σκοπό την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ρωσία θα πληρώσει για τα εγκλήματά της και τις καταστροφές», πρόσθεσε ο Άντριι Γέρμακ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρότεινε, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, τη σύσταση από τα Ηνωμένα Έθνη ειδικού δικαστηρίου που θα ερευνήσει και θα εκδικάσει εγκλήματα της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν επίσης να συζητήσουν με τους εταίρους τους, κυρίως στην Ομάδα των 7, την πρόθεσή τους να αναγκάσουν τη Μόσχα να πληρώσει για τις υλικές καταστροφές στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τους εταίρους μας, θα φροντίσουμε η Ρωσία να πληρώσει για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει, χρησιμοποιώντας τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία των ολιγαρχών και της κεντρικής τράπεζας», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης