Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας παντρεύεται «κοινό θνητό»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021, 02:05
Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας παντρεύεται «κοινό θνητό»

Η ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο, πριγκίπισσα Μάκο σπάει το πρωτόκολλο και παντρεύεται, πριν το τέλος του έτους, τον αγαπημένο της δικηγόρο Κέι Κομούρο, που ζει στη Νέα Υόρκη. Είναι κόρη του αδελφού του αυτοκράτορα και διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Ακισίνο.

Με την απόφαση αυτή, σύμφωνα με τους «Times», θα απαρνηθεί τους βασιλικούς της τίτλους και θα αρνηθεί να λάβει ως γαμήλιο δώρο το ποσό των 1,36 εκατ. δολαρίων που είθισται να δίνει παραδοσιακά η κυβέρνηση στις πριγκίπισσες που παντρεύονται κοινό θνητό, αφού με τον γάμο τους χάνουν τον τίτλο τους και όσα προνόμια απορρέουν από αυτόν. 

Οι «Times» επίσης αναφέρουν ότι σκοπεύουν να μετακομίσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο Κομόρου σκοπεύει να εργαστεί σε ένα δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης εν αναμονή των αποτελεσμάτων των νομικών του εξετάσεων.

Το ζευγάρι συναντήθηκε το 2012 όταν φοιτούσαν στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Ο μέλλων σύζυγος της πριγκίπισσας πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ είχε εργαστεί ως βοηθός σε νομική εταιρεία της ιαπωνικής πρωτεύουσας. 

«Πρώτα με τράβηξε το λαμπερό του χαμόγελο», είπε η Μάκο σύμφωνα με την Telegraph. Ο Κομούρο της έκανε πρόταση γάμου τον Δεκέμβριο του 2013 και η σχέση τους συνεχίστηκε εξ αποστάσεως λόγω σπουδών της Μάκο. 

Η εγγονή του τέως αυτοκράτορα Ακιχίτο αρραβωνιάστηκε τον αγαπημένο της το 2017 αλλά ενώ ο γάμος αναμενόταν να γίνει πριν δύο χρόνια, η τελετή αναβλήθηκε καθώς ξέσπασε οικονομικό σκάνδαλο με την μητέρα του Κομούρο και τον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Ο γάμος τους ίσως θα αποτελέσει και την αφορμή να ξεκινήσει στην Ιαπωνία ο διάλογος για το δικαίωμα των γυναικών - μελών της αυτοκρατορικής οικογένειας- στον θρόνο. Προς το παρόν, το πρωτόκολλο αποκλείει τις γυναίκες από αυτό το προνόμιο με αποτέλεσμα η αυτοκρατορική οικογένεια να συρρικνώνεται. Η πριγκίπισσα Μάκο έχει ακόμα μια αδελφή, την πριγκίπισσα Κάκο και ένα αδελφό, τον πρίγκιπα Χισαχίτο, που είναι δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου. Η αυτοκρατορική οικογένεια της Ιαπωνίας αποτελείται από 18 μέλη εκ των οποίων τα 13 είναι γυναίκες και έξι από αυτές δεν έχουν ακόμα παντρευτεί.

Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η σύζυγός του, αυτοκράτειρα Μασάκο, έχουν αποκτήσει μία κόρη, την πριγκίπισσα Άικο, η οποία, όμως, σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν θα διαδεχθεί τον πατέρα της στον θρόνο.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021, 02:05