Η Ρωσία, διαθέτοντας «αριθμητική υπεροχή», «εντατικοποιεί» τις επιχειρήσεις της στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανέφερε χθες Τετάρτη η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνια Μαλιάρ, μερικές ώρες μετά τις ανακοινώσεις δυτικών ηγετών περί παραδόσεων αρμάτων μάχης στο Κίεβο.

«Οι μάχες εντατικοποιούνται», ανέφερε η κυρία Μαλιάρ μέσω Telegram, αναφερόμενη ιδίως στην περιοχή της Μπαχμούτ, την οποία τα στρατεύματα της Μόσχας προσπαθούν να κυριεύσουν εδώ και μήνες, καθώς επίσης και στην περιοχή γύρω από τη Βουγλεντάρ, κοινότητα στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ντονέτσκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά που η Βουγλεντάρ, πόλη με περίπου 15.000 κατοίκους πριν από τη σύρραξη, στο νοτιοδυτικό τμήμα της γραμμής του μετώπου στην περιφέρεια Ντονέτσκ, αναφέρεται ρητώς από την ουκρανική πολιτική ηγεσία πως συμπεριλαμβάνεται στις ζώνες όπου διεξάγονται «εντατικές» μάχες.

«Η ένταση των μαχών αυξάνεται», ανέφερε χθες βράδυ η κυρία Μαλιάρ.

«Τώρα στο Ντονμπάς, ενάντια στην αριθμητική υπεροχή και την υπεροπλία τους, το πλεονέκτημά μας έγκειται στον επαγγελματισμό της στρατιωτικής διοίκησής μας και στο θάρρος των στρατιωτών μας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης